Press "Enter" to skip to content

Shockwave therapie bij pijn aan de knie

De knie is een kwetsbare plek in je lichaam en het is erg waarschijnlijk dat je op een punt in je leven kniepijn zal ontwikkelen. Vooral pijn aan en rondom de knieschijf of patella komt vaak voor, maar kan gelukkig redelijk eenvoudig behandeld worden met shockwave therapie voor de knie. Nieuwe studies tonen aan dat shockwave therapie een veiligere en efficiëntere keuze is dan conventionele behandelingen voor het genezen van ontstekingen van pezen, gewrichten of spieren rondom de knie. Bij shockwave therapie limburg kun je terecht voor een goede behandeling.

Knieklachten - Shockwave


Het probleem met conventionele methoden voor het behandelen van kniepijn, is dat deze methodes een erg grote herval-kans hebben. Dat wil zeggen dat je na een behandeling wellicht eventjes van je pijn verlost bent, maar een paar maanden later komt de pijn waarschijnlijk weer net zo erg terug en dat sta je weer even ver van kant. Met conventionele methoden bedoelen we het gebruik van pijnstillers gecombineerd met fysieke oefeningen die je helpen de pijn te verzachten. Daar is in principe natuurlijk niets mis mee, maar wanneer de pijn steeds opnieuw terugkomt, ga je beter op zoek naar een alternatief.

Chronische pijn in de knie wordt voornamelijk veroorzaakt door overdadig gebruik van de spieren en pezen van de knie. Net als bij pijn in de schouder, elleboog en hiel, heeft shockwave therapie voor de knie zich kunnen bewijzen als een effectieve en veilige behandelingsmethode.

Shockwave therapie voor de knie is dus in veel gevallen de behandelingsmethode bij uitstek. Niet alleen bij de knie maar ook een hielspoor behandeling is effectief. Vooral voor mensen die veel sporten en voor professionele atleten die bij hun sport hun knieën (en dan vooral de pezen rondom de knieschijf) erg zwaar belasten, kan shockwave therapie voor de knie een geschenk uit de hemel zijn. Omdat ze hun knieën voortdurend zo zwaar belasten, is het erg belangrijk dat de oplossing voor de pijn permanent is, want zeker voor professionele atleten is elke week zonder sport een verloren week.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat shockwave therapie specifiek voor de knie veel betere resultaten oplevert dan standaard methoden zoals oefeningen en pijnstillers. Twee groepen mensen met knieklachten (de ene groep werd behandeld met shockwave therapie, de andere met conventionele methodes) werden twee jaar lang opgevolgd en het resultaat was overduidelijk: bij de groep die behandeld werd met shockwave therapie had nog ongeveer 10% van de mensen klachten over zijn kniepijn, terwijl in de tweede groep maar liefst 50 % nog steeds een vorm van pijn ondervond in de knieën. 25% van de mensen die conventionele therapie volgden waren ronduit ontevreden over de resultaten van de behandeling, terwijl dat bij shockwave therapie een mooie 0% was. Hier is goede informatie over shockwave therapie vergoeding, want deze verschilt van praktijk tot praktijk.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *